Croonenburg brengt jeugd in beweging

ingevoerd op 14-01-2018

Volleybalvereniging heeft afgelopen kerstvakantie ongeveer rond de 80 basisschoolleerlingen (en nog jonger) aan het volleyballen gekregen.
De allerjongsten kregen een clinic van Peter Liefting. 
Peter is een leerkracht die in zijn vrije tijd zich inzet voor de jongste volleyballers van 3 tot 6 jaar.
De oudere leerlingen van 7 tm 12 jaar kregen een clinic van Rein Luijckx. Hij geeft al jaren de jeugd van Croonenburg trainen.
De basisschoolleerlingen kregen naast een volleybalclinic ook nog een sportinstuif van de docenten van sportservice Kennemerland met wie Croonenburg al een aantal jaren samen vakantie-activiteiten organiseert.

Peter en Rein kijken met veel plezier terug op de clinics. Peter Liefting: “ Ik schrok haast van de grote opkomst, gelukkig hebben we onze activiteiten zo samengesteld dat we grotere groepen goed kunnen opvangen.” Rein Luijckx voegt daar aan toe: “We zijn ook heel blij dat onze oudere jeugd altijd bereid is om te helpen bij de clinics of instuiven, zonder hen zou het niet mogelijk zijn.
Het is ook goed voor de continuïteit van de club, want deze jeugdleden zijn weer onze toekomstige trainers of assistenten. “
Dat blijkt maar weer: maar liefst 5 jeugdleden van rond de 18 jaar hebben zich opgegeven voor de volleybaltrainerscursus VT 2 die Croonenburg gaat organiseren in februari en maart.

Mede dankzij deze activiteiten en de clinics op basisscholen blijft de jeugdafdeling van Croonenburg groeien en……. er is nog plek voor meer jeugdleden.
Voor meer informatie daarover: kijk op deze site of mail naar jeugdcommissie@croonenburg.nl.
Ook basisscholen kunnen daar informatie vinden over volleybalclinics in hun gymlessen.

20180103_102824 20180103_102824