Volleybal in de lift!

ingevoerd op 30-10-2018

Al een aantal jaren geeft volleybalvereniging Croonenburg in de schoolvakanties clinics aan de jeugd van 3 tot en met 12 jaar. De nationale volleybalteams in de zaal en op het zand zijn zeer succesvol. Croonenburg merkt dat volleybal in Castricum weer in de lift zit.

Afgelopen herfstvakantie waren er de drukbezochte clinics: de smashbalclinic en de funclinic. De deelnemers hebben zich anderhalf uur vermaakt met veel balcontact en veel beweging. Trainer Rein Luijckx: “Volleybal wordt ervaren als een moeilijke technische sport. Inmiddels zijn er uit de vereniging en uit de NEVOBO zo veel aanpassingen aan het spel gemaakt dat ook voor beginners er direct heel veel gevolleybald en heel veel bewogen kan worden.”

Binnen Croonenburg wordt er aandacht besteed aan smashbal (veel bewegen hard smashen) en aan funvolley ( met het accent op de grondvormen van bewegen). De deelnemers aan de clinics hebben dat ervaren. Een deelnemer merkt op: “ik vind het erg leuk om zoveel te bewegen en je leert meteen slaan tegen de bal”.   

Voor Croonenburg het signaal dat ze op de goede weg zijn en zeker ook de komende vakanties doorgaan met het geven van clinics. En ook op de wekelijkse trainingen  houden de Croonenburgers dit spoor vast. 

Smashbal and funvolley clinic Smashbal and funvolley clinic