Zware zaterdagmiddag levert H1 3 punten op.

door René Tigges

Croonenburg H1 uit Castricum heeft afgelopen zaterdag hard moeten knokken om de 5de achtereenvolgende overwinning veilig te stellen. A.G.A.V.S. uit Soesterberg vecht tegen de degradatiegrens en kan alle punten goed gebruiken. Croonenburg klimt door de overwinning naar plek 7 in de 3de divisie.
Zaterdag 19 maart was een eenzame wedstrijd voor de lange mannen van Croonenburg. Als enige team van de vereniging uit Castricum moest er een wedstrijd worden afgewerkt in sporthal de Bloemen.
De eerdere wedstrijd tussen beide teams werd nog gewonnen door A.G.A.V.S. wat toen de laatste plek in de competitie betekende voor Croonenburg. Deze zaterdag waren de verhoudingen anders hoewel Croonenburg halverwege een 1-2 achterstand aankeek.
Overtuigend begon Croonenburg aan de wedstrijd en mede dankzij het onverzorgde spel van de gasten werd de eerste set gewonnen met 25-21.
Een spelverdelerwissel bij A.G.A.V.S. zorgde voor meer diepgang, snelheid en variatie. Croonenburg werd gedomineerd in het spel en begon te onzorgvuldigheden te vertonen. Geen van de aanvallers kon overtuigend punten scoren. Vaste waarden in het veld bij Croonenburg wisten zich geen raad en zelfs de ingebrachte wissels konden het tij niet keren. A.G.A.V.S. wist set 2 en 3 te winnen met 23-25 en 22-25. Voor het eerst sinds lange tijd leek Croonenburg af te gaan op een nederlaag.
Set 4 moest gewonnen worden door Croonenburg om een 5de set uit het vuur te slepen. Een goede service serie en diverse blokpunten van middenspelers Thomas Peters en Martin van den Kommer  zorgde voor een voorsprong in deze set die niet meer uit handen werden gegeven. De uitslag van 25-18 in het voordeel van Croonenburg zorgde voor de tweede 5 setter van dit seizoen.
Even leek deze 5de set verloren te gaan door een slecht begin. Gelukkig werd de controle in de pass door libero Fons Schram en passer-loper Jeroen Zonneveld teruggevonden en konden de aanvallers van Croonenburg vrijgespeeld worden door spelverdeler Raymond Wentink. Een achterstand van 8-10 werd omgebogen in een 15-11 overwinnen voor Croonenburg.
‘Een stroperige wedstrijd waarin wij onze draai maar niet konden vinden. Gelukkig konden we op tijd de wedstrijd kantelen om toch de overwinning in eigen huis te houden’ aldus libero Fons Schram.
Croonenburg speelt 26 maart weer thuis. Dit maal tegen de volgende degradatiekandidaat VCH H1 uit Hoofddorp die verrassend wisten te winnen van US4.