Voorbereidingen NK jeugdvolleybal zijn begonnen

In de sporthal de Bloemen waren afgelopen zondag in alle vroegte een aantal A en C junioren van onze begonnen met hun voorbereiding aan het nationaal open jeugd kampioenschap volleybal.

Croonenburg maakt ook dit jaar serieus werk van de nationale jeugdkampioenschappen. Afgelopen seizoen zijn A junioren bij de jongens 3e en bij de meisjes 5e van Nederland geworden. Dit was bij de gesloten clubkampioenschappen. Deze unieke prestatie wil Croonenburg continueren. Er is daarom een start gemaakt met een serieuze voorbereiding van 3 maanden. Dat is nodig want de NK open clubkampioenschappen zijn van een nog hoger niveau. Naast de gewone clubtrainingen (2 a 3 keer in de week) gaan de deelnemers op zondagochtend 2 uur lang trainen in de sporthal de Bloemen.

Volleybalschool in Castricum
Jeugdvoorzitter Rein Luijckx ziet deze voorbereiding als een opmaat voor de op te richten volleybalschool in Castricum: “We hebben een aantal jaren geleden ingezet op 100 jeugdleden. Die hebben we nu. We merken dat door onze ambities er veel jeugd uit de omgeving wil gaan volleyballen in Castricum. De trainingen zijn van een hoog niveau, de sfeer is prettig. Dat trekt aan. Om onze ambities verder vorm te geven willen we een volleybalschool op richten. Talent uit de omgeving van Castricum kan dan op de zondag trainingen volgen bij Croonenburg. “Zover is het nog niet; eerst worden in het voorjaar deze voorbereidingscyclus geëvalueerd.”