Smashbalclinic vraagt om meer

ingevoerd op 30-12-2012

In samenwerking met SPORTSERVICE NOORD HOLLAND organiseerde volleybalvereniging Croonenburg een uitstekende smashbal-clinic. Veel enthousiaste begeleiders zorgden er voor dat de deelnemers een leuke middag hadden. 

Lekker rammen
Voor de club was het minstens zo belangrijk om te zien dat jonge volleyballers al vanaf groep 3 uitstekend uit de voeten kunnen met het smashbal. Al heel snel pakten de deelnemers de oefenstof op. Croonenburg gaat dan ook verder op het pad om smashbal  te promoten.  Er ligt bij deze vorm van volleybal het accent op gelijk smashen (rammen tegen de bal) en verdedigen, waarbij minder gelet wordt op de techniek maar meer op de spectaculaire acties van het volleybal. Op latere leeftijd wordt er aandacht geschonken aan het technische aspect.

Blijven groeien
Het uitdagende smashbal gaat er voor zorgen dat naast het CMV volleybal het aantal jeugdleden van Croonenburg kan blijven groeien. Als een van de weinige clubs in de omgeving van Castricum neemt het aantal jeugdleden toe. Het gaat om niet zulke grote aantallen als bij voetbal maar Croonenburg merkt dat met meer dan 100 jeugdleden de club tot de verenigingen met een grote jeugdafdeling van Noord Holland gaat horen.

Wil je meer weten over smashbal/volleybal mail  dan naar jeugdcommissie@croonenburg.nl (mailto:jeugdcommissie@croonenburg.nl).  De eerste 3 trainingen (maandagavond 18.00-19.30 uur in de sporthal de Bloemen) kan je vrijblijvend meedoen. Foto’s van de smashbalclinic zijn te vinden in het fotoalbum op deze site.