Dames 3 kampioen!

ingevoerd op 26-3-2013

Vrijdag 22 maart wist Dames 3 hun ongeslagen status vast te houden en sleepten ze het kampioenschap binnen in de tweede klasse. In 19 wedstrijden hebben deze dames slechts één set laten liggen. Dat is een unieke prestatie. Dat zij kampioen zouden worden stond dus buiten kijf; de vraag was alleen nog wanneer. Om tijdens een thuiswedstrijd kampioen te worden, moesten zij afgelopen wedstrijd met 4-0 winnen. En dat is ruimschoots gelukt. Zonder al te veel moeite en met de steun van enthousiast publiek wisten de dames de wedstrijd als volgt te beslissen: 25-14, 25-15, 25-8 en 25-6. De laatstgenoemde stand leverde de dames ook nog een appeltaart op; dat was dit seizoen gebruikelijk voor alle setstanden tot en met 6.

Dames 3 speelde vorig seizoen nog eerste klasse, maar hebben plaats gemaakt voor een talentvol jeugdteam wat over kwam naar de senioren. Volgend seizoen zal Dames 3 dus hun rentree maken in de eerste klasse, waar dit team duidelijk thuis hoort gezien de resultaten.

De huldiging, inclusief een mooi woordje van voorzitter Arjen Pauzenga, vond aansluitend aan de wedstrijd plaats.

Dames 3 is dit seizoen het tweede team wat kampioen is geworden bij Croonenburg; Heren 2 ging de dames vooraf. Het is nu duimen voor Heren 1 en Dames 2; zij komen in aanmerking voor PD-wedstrijden.