Estivales Styles Toernooi in Zaandam

ingevoerd op 5-5-2013

Beste (beach)volleyballer,

In de afgelopen tien jaar heeft de officiële beachvolleybal speelvorm 2 tegen 2 de wereld veroverd en het voorheen razend populaire 3 tegen 3 verdrongen van de stranden. Alleen een paar kleine dorpjes in een uithoek van Frankrijk blijven dapper weerstand bieden en organiseren het jaarlijkse beachvolleybal spektakel Estivales de Volley, alwaar door honderden (top)spelers nog 3 tegen 3 wordt gespeeld.

Bij Silicium beseffen we dat dit Estivales spelletje gewoon een enorm aantrekkelijke variant is, die bovendien veel geschikter is voor topspelers uit de zaal, die het in de zomermaanden wat rustiger aan doen. Daarom gaan we vanaf 2013 in ieder geval jaarlijks een Estivales style toernooitje organiseren op de Hollandse bodem.

De eerste editie vindt plaats op zaterdag 11 mei tussen 12 en 17 uur op onze gloednieuwe beachlocatie op sportpark Poelenburg te Zaandam.

Voor wie niet bekend is met de Estivales speelvorm: er wordt gespeeld in teams van drie spelers, waarbij qua techniek de zaalvolleybalregels van toepassing zijn. Zacht contact mag dus in de pass en aanval.

We hebben plaats voor 20 teams. Tot nu toe hebben we al inschrijvingen van een hoog niveau. Wanneer er ook teams van een lager niveau meedoen, dan zullen we verschillende categorieën maken.

De kosten bedragen 7,50 euro per speler (voor Silicium-leden is het gratis). Opgeven kan door een mail te sturen aan Vincent Pirovano (pirovanovincent@gmail.com (mailto:pirovanovincent@gmail.com)). Opgeven uiterlijk donderdag 9 mei. Vermeld bij opgave in ieder geval de namen (en niveaus) van de spelers en de originele, liefst
Frans klinkende, teamnaam.