Dames 2 Croonenbrug winnen Districtsbeker na zinderende finale

ingevoerd op 12-5-2013

Schoonhoven - Het tweede damesteam van Croonenburg heeft het seizoen op glorieuze wijze afgesloten, door de bekerfinale tegen het sterke Visade 3 uit Voorburg met 1-3 te winnen.

In een partij waar de vonken vanaf vlogen, was de eerste set al direct toonaangevend voor de gehele partij. Spannend en erg gelijkopgaand. De twee teams ontliepen elkaar in de eerste set weinig, maar het waren de vrouwen van trainers Oudejans en Lindhout, die de licht bovenliggende partij waren en uiteindelijk met 22-25 aan het langste eind trokken. De tweede set was een kopie van de eerste en met Croonenburg meestal nipt aan de leiding trokken zij ook de tweede set naar zich toe, 22-25. In de derde set waren de rollen volledig omgedraaid. Visade nam al direct het initiatief en Croonenburg liep continu achter de feiten aan. Na een snelle 8-3 voorsprong, liep Visade middels sterk aanvalswerk steeds verder uit en pakte een terechte 25-13 setwinst.
Door de forse nederlaag in de derde set sloop er toch wat angst in bij de Castricummers en mede hierdoor wisten zij geen beslissend gat te slaan met de ploeg uit Voorburg. Er ontspon zich dan ook een waar spektakelstuk voor de ogen van het talrijke publiek. De punten werden over en weer gescoord en na een aantal setpunten voor beide teams was het uiteindelijk Croonenburg dat de winst en dus ook de partij pakte en daardoor de gevreesde 5e set wist te ontlopen.

Hiermee sluit Croonenburg een zeer succesvol seizoen af. Titels waren er voor Heren 2 en Dames 3, terwijl Heren 1 promotie naar de 3e Divisie wist te bereiken. Tenslotte kan er ook voor Dames 2 mogelijk nog een promotie wachten, als er zich teams terugtrekken uit de competitie, aangezien de ploeg ook de strijd om de opvulplekken wist te winnen.

Voor enkele spetterende actiefoto’s, klik hier (https://picasaweb.google.com/102037390511606133327/110513BekerfinalesRegioWest) (foto 450 t/m 511).
Voor een filmpje van de dames, klik hier (https://www.youtube.com/watch?v=eAbHuLp9cMQ).