Wedstrijdverslagen week 40: CMV5.1, H1

ingevoerd op 11-10-2013

CMV 5.1
Een twee drie boemboem!

Zaterdag 5 oktober heeft CMV N5-1 haar eerste wedstrijden gespeeld in Wormer. Denise, Kileen, Kiki en Lotta hadden er zin in. De eerste wedstrijd moesten ze tegen Compaen N5-3. Het ging in het begin gelijk op en vooral het bonuspunt dat verdiend kon worden door de bal 3 x over te spelen binnen het team maakte het extra spannend. Sommige punten werden zelfs gewonnen door een echte smash!

Maar Croonenburg was net ietsje sterker en beide sets werden gewonnen. De dames hadden dikke pret ( ook door grappige foutjes) en elk punt dat gewonnen werd, werd afgesloten met een yell: Een,twee, drie, boemboem!

De tweede wedstrijd tegen Clam Dycke N5-2 was heel spannend. In de eerste helft stond Croonenburg in de laatst minuten nog met 3 punten achter maar doordat Croonenburg de bal 3 x wist over te spelen en 2 rally’s wist te winnen werd het toch nog gelijk. De tweede helft ging wat makkelijker, misschien omdat de tegenstanders toch wat vermoeid werden, en werd gewonnen. Al met al een goed begin! Jammer dat Emy en Noah er niet bij waren, Emy veel beterschap!

Reactie van Lotta:
Ik vond het echt heel leuk, we moesten heel hard lachen en we hebben ook goed samengewerkt! We maakten ook wel eens een foutje maar we hebben 3 sets gewonnen en 1 set half gewonnen. Dus het was superrrrr!

Heren 1
5-10-2013: Axell Claims Sovoco H2 – Croonenburg H1
Deze zaterdag moesten de mannen van Croonenburg naar Soest om tegen Axell Claims Sovoco te spelen. De vorige ontmoeting was tijdens de promotie wedstrijd voor een plek in de 3e divisie en die werd gewonnen door Croonenburg.
Croonenburg begon afwachtend aan de eerste set, maar door veel eigen fouten van Sovoco bleef Croonenburg in de buurt. Bij 22-23 voorsprong voor Croonenburg nam Sovoco haar tweede time out. Daarna kreeg Croonenburg niet de kans om nog punten te pakken en verloor de eerste set met 25-23.
De Castricummers bleven het begin van de tweede set goed bij. Helaas ging het boven de tien punten bergafwaarts bij Croonenburg. De aanvallers hadden moeite om te scoren en Sovoco nam een voorsprong. Bij 11-16 nam Croonenburg een time out om weer rust in de pass te krijgen, maar het had weinig geholpen. Sovoco pakte de tweede set met 25-14.
De derde set keek Croonenburg al snel tegen een achterstand aan. De coach Hicham Cherouate probeerde nog om de mannen op te peppen, maar tevergeefs. Croonenburg liep de rest van de set achter de feiten aan. De derde set ging met 25-14 naar Sovoco.
De laatste set begon Croonenburgers eindelijk een beetje in hun spel te komen. De aanval liep weer beter, de pass werd wat beter gebracht en Sovoco had meer moeite met de service van Croonenburg. De hele set hield Croonenburg de voorsprong. Sovoco had beide time outs gebruikt, maar deze hebben niet geholpen. Croonenburg won de laatste set met 20-25. Toch een puntje voor de Castricummers, maar er zat meer in.
De volgende wedstrijd is 19 oktober. Dan komt VIP H1 op bezoek in De Bloemen in Castricum. Hopelijk wordt thuis de eerste zege behaald.