Wedstrijdverslagen week 42: H1

ingevoerd op 6-10-2013

Heren 1
19‐10‐2013 Croonenburg H1 – VIP H1
Zaterdag speelden de heren van Croonenburg tegen VIP, een concurrent die de Castricummers goed kennen. In de voorbereiding werd er nog met 5‐0 verloren tijdens een oefenwedstrijd. De heren hadden dus nog wat recht te zetten, maar hadden wel een probleem: Joris en Robin waren helaas afwezig en dus werd er een beroep gedaan op Bart van den Outenaar en Rick spil om deze posities in te vullen.
Croonenburg kwam sterk uit de startblokken. Door een goede pass, veel servicedruk en aanvalsdruk werden de heren van VIP vrij gemakkelijk aan de kant gezet in de eerste twee sets: 25‐18 en 25‐19.

Het echte spektakel kwam in de derde set . De gehele set liepen de heren van Croonenburg achter de feiten aan maar tegen het eind van de set kwamen de heren langs VIP en kregen op 24 ook twee kansen om het af te maken. Maar de heren van VIP waren nog niet van plan om de wedstrijd op te geven en de twee setpoints werden door de Purmerenders weg gewerkt. Hierna volgde een lange reeks van setpoints over en weer tussen de teams. Waarbij uiteindelijk VIP aan het langste eind trok en met 29‐31 de set won.

Door het winnen van de derde set waren de heren van VIP weer vol van vertrouwen en de heren van Croonenburg waren nog een beetje beduusd. Hierdoor wisten de Purmerenders ook de vierde set binnen te slepen: 20‐25.

De laatste en beslissende set had Croonenburg echter de touwtjes weer geheel in handen. Door een goede pass kon spelverdeler Raymond Wenting de aanvallers prima in stelling brengen. Jannes van der ham maakte zowel blokkerend als aanvallend veel punten en op 8‐2 kon er van kant gewisseld worden. Direct na de kantwissel gingen de heren van Croonenburg weer door met punten maken. VIP heeft nog wel wat puntjes terug weten te pakken, maar had uiteindelijk geen kans in deze laatste set: 15‐7.