Drie meisjes Croonenburg beleven internationaal volleybal avontuur

Clinic voor de CMV jeugd verzorgd door Dames 1

In de Kerstvakantie hebben Inge Oudejans, Jamie Karels en Marjolein Seegers een volleybaltoernooi gespeeld in Barcelona.
We hebben in Spanje totaal 5 wedstrijden gespeeld tegen verschillende teams uit landen zoals Frankrijk, Portugal, Polen en Spanje. De wedstrijden waren best zwaar en de tegenstanders waren erg goed. We hebben ongelooflijk veel geleerd, het was een super leuke ervaring.
Ook hebben we nog een extra training tegen een spaans jeugdteam gedaan. Hierbij moesten we in verschillende groepjes eerst allerlei oefeningen doen, daarna hebben we een wedstrijdje met en tegen elkaar gespeeld, met Spaanse en Nederlandse meisjes door elkaar heen.
Alles werd geregeld door onze RegioTalentCentre-trainer Rogier van Meggelen van de RTC-Alkmaar.
Hij had de wedstrijdshirts verzorgd, dit waren allemaal shirts van het nederlands jeugdteam, dus we zagen er mooi uit! Het was heel officieel, we moesten zelfs onze oranje trainingspakken dragen toen we gingen shoppen in het centrum van de stad Barcelona.
Het leukste vond ik dat we bepaalde doelstellingen moesten opschrijven voor het toernooi, en dat we op dat toernooi dan moesten gaan letten op onze doelstellingen en of we ze dan ook echt konden behalen.
Het viel mij ook op dat het volleybalniveau van het spaanse team heel hoog was, terwijl de spaanse meiden best klein waren. Bij dit volleybaltoernooi was dat dus niet erg, ze waren gewoon goed en hadden veel ervaring.