Proef met verenigingen App

Jeroen en Barry - testpersonen

Barry Metselaar en Jeroen Wester gaan deelnemen aan onderstaande proef met een verenigingen app.

Hier onder de informatie van de Nevobo

Bent u ook op zoek naar meer interactie en betrokkenheid binnen uw vereniging?

Vanuit Nevobo regio West bent u voorgedragen voor deelname aan de pilot van de ‘Verenigingsapp’. De Verenigingsapp biedt u als vereniging de mogelijkheid om eenvoudig een eigen app in te richten vanuit een basisapp. Binnen de basisapp maakt u een eigen verenigingsapp met uw verenigingsnieuws, teams en competitie informatie. Maar bijvoorbeeld ook fluit-, tel- en rijschema’s, koppeling met social media en het delen van foto’s en video’s onder uw eigen leden. Deze app helpt om uw leden nog makkelijker te bereiken!

De wereld van communicatie verandert, maar de behoefte om met elkaar in contact te blijven zal niet veranderen. Deden we dit vroeger per brief, telefoon, e-mail en website. Tegenwoordig denken we in app’s. En dat is niet zo vreemd, want een groot deel van het internetbezoek gaat via smartphones en tablets.

App’s zijn hot. Als bond merken we dat veel verenigingen met de gedachte spelen een eigen app te laten ontwikkelen door een van de leden. Voor een individuele vereniging is dit vaak vrij kostbaar en vraagt dit specifieke expertise. Bovendien is continuïteit altijd een gevoeligheid als het gaat om het door ontwikkelen. Daarom kunnen we als Nevobo onze collectiviteit heel mooi benutten en hierin samen optrekken.

Hierin hebben we het voortouw genomen en samen met leverancier MaVie een app ontwikkeld die beschikbaar is voor de grootste mobiele platformen namelijk Android en iOS. Deze app gaan we met 20 verenigingen testen in maart ‘14. De app kost een vereniging slechts 60 euro per jaar en de 20 pilotverenigingen mogen de app een jaar lang kosteloos gebruiken.

Wilt u met uw vereniging voorop lopen en meedoen aan de pilot?

De planning voor de pilot ziet er als volgt uit:

Datum
Actie
11 februari 2014
Reactie verenigingen deelname pilot ja/nee
18 februari 2014
Doorgeven contactpersoon vereniging voor pilot
25 februari 2014
Contactpersoon ontvangt inlog beheerdersdeel om te testen
4 maart 2014 (avond)*
Kickoff contactpersonen in Huis vd sport Nieuwegein: in een werksessie wordt gestart met de inrichting van de app en bespreken we hoe de app binnen de verenigingen wordt getest
25 maart 2014
(avond)*
Evaluatie ervaringen verenigingen in Huis vd sport Nieuwegein
Na 24 maart 2014
Vereniging kan app verder optimaliseren en uitzetten onder de eigen leden, helpdesk blijft beschikbaar
April 2014 (ovb)
Lancering van de app richting alle verenigingen

* Mocht uw vereniging willen deelnemen aan de pilot maar uw contactpersoon 4 en 25 maart niet aanwezig kunnen zijn, dan wordt in overleg gekeken of we de benodigde instructie en ondersteuning anders in kunnen vullen

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan deelname aan de pilot:
- U ziet mogelijkheden binnen uw vereniging mee te gaan in de planning voor de pilot
- U heeft een contactpersoon beschikbaar die affiniteit heeft met nieuwe media en enthousiast is over een verenigingsapp
- Voor het testen bij de leden is tijdens de pilot Android beschikbaar. Na de testperiode wordt de app omgebouwd naar iOS, op moment van lancering richting alle verenigingen zal ook iOS beschikbaar zijn.

Tot slot ter illustratie een aantal screenshots met volleybal.nl content. Hier ziet u straks uw eigen verenigingsgegevens.
voorbeeld van de App voorbeeld van de App