Smashbal clinics Croonenburg zijn blijvertjes

Clinic voor de jongere jeugd

Afgelopen voorjaarsvakantie hebben rond de 40 kinderen van basisscholen in Castricum weer meegedaan aan de Smashbal Clinics van volleybalvereniging Croonenburg.

Dankzij een geoliede samenwerking tussen de beheerders van sporthal de Bloemen, Sportservice Noord Holland en volleybal vereniging Croonenburg weten steeds meer kinderen in de schoolvakanties de gang naar de Smashbal Clinics te vinden.

Bestuur en jeugdcommissie hebben dan ook besloten deze Clinics blijvend op de activiteitenagenda van de schoolvakanties te zetten.

Het plezier en het vele balcontact zijn de belangrijkste pijlers van het succes van de Clinics.
Deelnemer Bram: “ Ik vind de clincs erg leuk en heb elke keer meegedaan. Ik dacht dat volleybal moeilijk was maar al vanaf de eerste keer kon ik smashen.”
Dat vindt club ook belangrijk.
Door weldoordachte oefeningen leren de deelnemers direct het meest spectaculaire onderdeel van het volleyballen:
the smash.
Hard rammen is leuk voor de jongens maar ook de meiden kunnen er wat van.
De Clinics worden veelal begeleid door de junioren van Croonenburg. Zij zijn enthousiast en hebben al behoorlijk wat technische bagage. Nu leren ze bij de clinics ook nog omgaan met groepen jonge kinderen.
Croonenburg verwacht dat juist uit deze groep er weer nieuwe trainers opstaan.

Het actieve jeugdbeleid van Croonenburg levert de club ook het e.e.a. op. In Castricum maar ook in de regio weten belangstellenden dat er goed wordt gevolleybald bij Croonenburg. Er zijn goede trainers en er wordt vanaf groep 6 (10 jaar) door ieder jeugdlid 2 of meer keer getraind.

Dan zijn er in de schoolvakanties ook nog clinics. Dit seizoen heeft de club gekozen om elke schoolvakantie ene Smashbal Clinic te organiseren en daar gaat Croonenburg mee door.
Mede organisator Ingrid Hoberg zegt: “De afgelopen maanden krijgen we steeds meer jeugdspelers op onze trainingen. Zij hebben veelal kennis gemaakt met de Clinics en willen graag drie keer gratis proefdraaien. Na die drie keer zijn de volleyballers zo enthousiast dat ze meestal blijven.“

Het aantal jeugdleden zit bij Croonenburg weer flink in de lift. Alleen al in de maand januari zijn er zo`n 10 nieuwe jeugdleden bijgekomen. Croonenburg spreekt niet over aantallen die het voetbal kunnen overtreffen, maar met meer dan 200 leden is Croonenburg in volleyballand een behoorlijk grote club aan het worden.
In tegenstelling tot vele andere (zaal-)sportverenigingen groeit de club. Dat is zeker knap als je weet dat de gemeente Castricum aan het vergrijzen is en er een erg groot sportaanbod is.
Met het komende beachseizoen voor de boeg (start in mei) is het waarschijnlijk dat de club verder gaat groeien. Dat kan nog steeds.

De jeugd van vv Croonenburg traint op maandagavond van 17.30-19.00 uur in de sporthal de Bloemen (kinderen uit groep 6,7,8) en van 17.00-18.00 uur in de sportzaal van het Clusius.
Oudere jeugd kan ook terecht bij Croonenburg.
Zie www.croonenburg.nl
Smashball voorjaarsvakantie 2014 Smashball voorjaarsvakantie 2014