Tweede overwinning op rij volleybalsters Croonenburg

Na de puike overwinning vorige week op SPIVO Sijkenisse waren afgelopen zaterdag de verwachtingen hooggespannen. De meiden wilden winnen om degradatieperikelen af te wenden.

In de eerste set tegen VTC Woerden liep dat spaak. De volleybalsters van Croonenburg waren niet opgewassen tegen de servicedruk van VTC Woerden. Aan het eind van de eerste set kwamen de meiden van coach Oudejans terug in de wedstrijd. Dat zette zich door in de tweede set. De pass werd verzorgder en met name Marije Bloem scoorde veel met goed geplaatste ballen.

De derde set werd spannend. Woerden vocht zich terug van 18-22 naar 23-23 en kwam zelfs op setpoint. De set werd beslist in het voordeel van Croonenburg met een kill block van good old Nancy van Rooij. Met haar 46 jaar (de oudste speelster van de 2e divisie!) weet ze op de cruciale momenten te scoren.

In de vierde set was het Croonenburg die met een sterke opslag en harde smashes van Winnie Assendelft weinig heel liet van VTC Woerden. Coach Paul Oudejans kon opgelucht adem halen. Zijn team heeft gewonnen en heeft daardoor weer aansluiting bij de middenmoot in de 2e divisie.

Op 15 november 16.30 in de Bloemen staat de belangrijke wedstrijd tegen medepromovendi Vollingo op het programma.

De beide teams zijn goed te vergelijken met elkaar. Ze hebben een mix van jong en oud in hun eerste teams en beide clubs plukken de vruchten van een goede jeugdopleiding.
Dames 1 tegen VTC Woerden Dames 1 tegen VTC Woerden