10e kerstsmashbalclinic Croonenburg past in groter plan 2015-2018 van de club.(Extra foto’s)

De afgelopen kerstvakantie heeft de actieve volleybalvereniging Croonenburg alweer zijn 10e smashbalclinic gegeven.
Steeds meer kinderen van de basisscholen in Castricum en omstreken weten de weg naar de smashbalclinics te vinden. De ruim 40 deelnemers waren erg enthousiast. Ook de toekijkende ouders hadden waardering voor de begeleiders van de smashbalclinic. Zij zagen dat zo`n eerste kennismaking met volleybal erg leuk was. Een ouder merkt op: “ Ik ken volleybal van vroeger van de middelbare school en vond het toen vooral erg statisch. Wat ik nu zie is dat jullie (trainers van Croonenburg red.) heel veel doen met beweging en balcontacten. Mijn zoontje kwam vermoeid maar voldaan van de clinic”.
Dat is precies wat de technische commissie van Croonenburg beoogt: actie en veel balcontact. Smashbal is een uitgekiende spelvorm waarin dat zeer snel gerealiseerd wordt.
Jeugdvoorzitter Rein Luijckx zegt daarover: “We merken dat steeds meer het volleybal bekender wordt op de basisscholen in de CAL gemeentes. De gymdocenten van sportservice Noord Holland die besteden bijvoorbeeld geregeld aandacht aan smashbal. Daarnaast weten we dat door de vele clinics de basisschoolleerlingen uit de CAL gemeenten veel plezier aan onze clinics beleven.”
Croonenburg gaat door met het bekend maken van volleybal in Castricum en omgeving. Het bestuur heeft de ambitieuze doelstelling om de beste opleidingsvereniging in de regio te worden. De regio loopt van Heemskerk tot aan Alkmaar. Naast de clinics is de club bezig met het opleiden van trainers. Een 8-tal volleyballers behaalt nog dit seizoen zijn de Volleybal Trainer 2 diploma.

De club boort ook nieuwe doelgroepen aan. In december is een volleybaldependance in Limmen opgericht en eind januari start de club een groep voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Dit concept heeft de club afgekeken van Taurus, de grootste volleybalvereniging van Nederland. Luijckx: “ De grootste verenging van Nederland zullen wij niet 1,2,3 worden maar wij streven er naar om een constante groep van 150 jeugdleden te laten volleyballen. Ik word daar erg enthousiast van. Zeker nu er ook uit de jeugdleden zelf een verzoek is gedaan om een jeugdraad op te richten. De jeugdraad bestaat uit jeugdleden die zich meer willen verbinden met de club. Kom daar maar eens om in deze tijd!” De club heeft het kader en de kwaliteit om dat te realiseren.

Croonenburg ziet 2015 dan ook zonnig tegemoet. Het krachtige bestuur heeft al eerder laten zien dat het zijn ambities waarmaakt.