Eerste nijntje Beweegdiploma`s uitgereikt

ingevoerd op 17-04-2016

Volleybal vereniging Croonenburg heeft afgelopen zaterdag de eerste beweegdiploma`s uitgereikt.

Negen kinderen tussen de 3 en 6 jaar hebben hun eerste beweegdiploma op zak. Alle 9 kregen het Funvolley diploma en 4 kinderen hebben het volledige lesprogramma kunnen volgen en kregen daarom ook het nijntje Beweegdiploma.

Het idee achter de beweegdiploma komt van de KNGU. Zij willen dat kinderen vooreerst de grondvormen van bewegen goed aanleren. De NEVOBO (volleybalbond) heeft dat omarmt en Croonenburg is de eerste club in Nederland die er uitvoering aan geeft.

Vanaf september tot nu hebben de jonge volleyballertjes gewerkt aan het behalen van het diploma. Vooropgesteld is wel dat de ze er plezier aan hebben beleefd.

Trainster Tinka merkt op:  “De deelnemers zijn enorm vooruit gegaan.  Ze deden oefeningen die ze in het begin echt niet konden. Nu klauteren ze in het klimrek, ze rollen met gemak om hun lengteas en voelen zich vrijer om te bewegen.”

Tinka wil dit graag continueren en de deelnemers hebben er zoveel plezier in dat besloten is door te gaan met bewegen in de zomer.
Ook de kinderen van 3 tot 6 jaar zijn welkom op de beachvolleybalvelden van 2 beach aan de Zeeweg naast het AVC terrein.
Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom!
Voor meer informatie stuur een email naar beweegdiploma@croonenburg.nl (mailto:beweegdiploma@croonenburg.nl)

 

Voor de foto’s van het laatste oefeningen van het nijntje Beweegdiploma , klik hier. (https://goo.gl/photos/MA8M1eCPsdS4ro4D9)

Uitreiking1 Uitreiking1