Croonenburg leidt 10 volleybaltrainers op

ingevoerd op 24-02-2018

Het wordt steeds moeilijker om trainers te vinden, ook in de volleybalsport. Croonenburg wil groeien en kwaliteit in de trainingen aanbieden.  De volleybalvereniging heeft daarom de handen in een geslagen met SCHERP- volleybal. SCHERP volleybal is een regionale opleider voor trainers. Pim Scherpenzeel, een gerenommeerde opleider binnen de volleybalwereld leidt de cursus De club heeft vaker trainerscursussen georganiseerd, maar nog niet met zo`n grote groep.

10 cursisten

Croonenburg ging de uitdaging aan om 5 nieuwe trainers op te leiden voor hun VT2 (volleybaltrainer 2) diploma. Het werden er 10. De belangstelling was zo groot dat de cursus heel snel vol zat.   Zo is de vereniging ook voor de komende jaren verzekerd van kwaliteit op de trainingen.

 “Het is een investering en we weten dat we zo als vereniging door kunnen blijven groeien. We merken dat de nieuwe leden vaak aanhaken op de goede en verzorgde trainingen bij onze club. Gisteren heeft de club nog voor alle trainers een avond over blessure preventie gegeven Martijn Boots, fysiotherapeut bij Reva Centre behandelde  het onderwerp knieletsel. En hoe kan je dat voorkomen in de opbouw van je training”, aldus voorzitter Rein Luijckx.

Enthousiasme

De 10 cursisten zijn afgelopen weekend gestart met hun opleiding. Het is een gemêleerd gezelschap; ervaren trainers, onderwijs mensen, startende trainers, enthousiaste jeugdleden.  Er was een gemeenschappelijke deler: allen deelnemers hebben passie voor volleybal . De deelnemers zijn er unaniem over. Pascal Goverde zegt: “ We geven allemaal al training, we leren nu van elkaar en geven elkaar feedback. De opleider weet het in een brede context te plaatsen. Ik ben er nog enthousiaster door geworden. Als vader van twee volleyballende dochters weet ik hoe moeilijk het is voldoende kader te generen. Ik ben dan ook erg blij met dit initiatief van Croonenburg.” Leuke bijkomstigheid is dat de oudste dochter van Pascal, Ilse ook aan de cursus deelneemt.

VT2 VT2