Nieuw CMV6 Team van start!

eindelijk eerste wedstrijd van het seizoen voor deze speelsters

Zaterdag 12 februari was klokslag 09:00 uur de eerste wedstrijd van dit seizoen van start gegaan van het nieuwe CMV6 team. Door wat tegenslagen kon er begin van dit seizoen niet gestart worden met een Meisjes C team. Maar gelukkig speelt de jeugd een halfjaarlijkse competitie, en kon er in deze tweede helft van de competitie een CMV6 team worden gevormd.
Het was al weer even een tijd geleden dat er een competitiewedstrijd was gespeeld. Er moest wel weer even gewend worden aan het hebben van een echte tegenstander.

Dat bleek in de eerste wedstrijd ook gelijk het flink geroutineerde team van Zaanstad te zijn.

De meiden hadden duidelijk al wat vaker gespeeld.
Er werd mooi in drieën gespeeld en de service was vaak bovenhands.

Het viel niet mee om in die wedstrijd de punten binnen te halen. Maar al met al was het toch een mooie vuurdoop.

De tweede wedstrijd bleek tegen de jongens van Compaen te zijn. Deze waren misschien wat minder lang gegroeid dan onze meiden van de CMV6, maar het bleek een team dat niet moest worden onderschat. De eerste set werd met slechts 1 punt verschil verloren (21-20) en in de tweede set hadden de mannen de smaak te pakken werd helaas met een iets groter verschil verloren.

De laatste wedstrijd was tegen Clam Dycke.

Vast beraden om hier wel punten binnen te halen besloten de dames van Croonenburg voor elke punt te vechten en werd de winst binnen gesleept. Helaas niet met het mooiste volleybal, maar het gaf toch wel een boost aan het teamgevoel.

Het was een mooie ochtend en ook mooi om te zien hoe de ouders de taken van het fluiten van de wedstrijd en het coachen onderling verdeeld hadden.

Op de trainingen zal nog meer op de techniek en bewegelijkheid worden geoefend, zodat binnenkort met veel vertrouwen in drieën kan worden gespeeld.

 

(bijgevoegde foto is een archieffoto)

CMV6 begonnen aan eerste wedstrijd 2022 CMV6 begonnen aan eerste wedstrijd 2022