Afsluitings Bitterballen Toernooi groot succes!

grote opkomst bij het nu al traditionele mixtoernooi

Aan het eind van het zaalseizoen was het duidelijk dat het succes van het Bitterballentoernooi zou worden geprolongeerd.

De opkomst van vorige keer deed vermoeden dat ook dit keer de drang groot zou zijn om te strijden voor het grootst mogelijke schaaltje bittergarnituur wat na afloop voor het winnende team op de tafel in de kantine zou pronken. Ook plek 2 en 3 zouden kunnen smullen, maar dan net even minder riant.

Even was het wel slikken om zo veel verenigingsleden van alle verschillende teams in de vereniging in zaal 3-4 bij elkaar te zien. Maar onder leiding van de ervaren club-icoon Rein Luijckx werden de spelers gekoppeld aan de verschillende verenigingsprominenten. Peter Klut (materiaalbeheerder) , Tom Roeling (Penningmeester), Paul Giezeman (secretaris en vice voorzitter) , Mirjam Schuitema (Jeugdcommissie en Trainster) , Jeroen Wester (Jeugdcommissie, Website/Social en Trainer) en Hester van Urk (2Beach coordinator) kregen volledig willekeurig de spelers aan hen toegewezen. Nou ja, volledig willekeurig kwam de Familie Smit in zijn/haar geheel bij 1 team. Maar dat leek ook de laatste mogelijkheid voor hen omdat dochter Tika haar zeer interessante studie zal gaan starten in het zuiden van het land.

Het blijkt echter wel zo dat zij plechtig heeft beloofd aan haar (ex-)teamgenoten van Dames 2 dat zij de volgende editie van het Bitterballen Toernooi er wederom weer bij zal zijn. We hopen dan wat mooie verhalen te horen over het studentenleven daar en een TED-talk bij te kunnen wonen over de wijsheid die ze daar heeft opgestoken.

Op 2 velden tegelijk streden de in totaal 6 teams om de fel begeerde prijzen.

Daar waar familieleden NIET bij elkaar in het team zaten leek zelfs een venijnige strijd aan het net te ontstaan met gejuich als het familielid aan de overzijde werd afgetroefd.

Een geniepige balletje zoals van trainer en Beach prominent Martin waarmee Twan om de tuin werd geleid, werd niet lang daarna met een soort payback beloond door een lopballetje van Twan over het met machteloos zwaaiende armen blok van Martin.

Er werden zelfs aanvallen OVER het blok van Tom afgevuurd.

Er waren meeslepende rally’s , maar toch tekende de voorsprong zich uiteindelijk in de setstanden af. En in de finale werd het team met de Smitjes verslagen door het wel erg met ervaring toebedeelde Team 3.

Team 3 was al zeker van de grootste schaal, maar kreeg nog de kans on zich waar te maken tegen een voltallig Dames 2 in de laatste eindstrijd. Daarbij moesten wel 2 spelers worden afgestaan , want die behoorden tot Dames 2.

De Dames waren er dit keer op gebrand om te winnen.

Voor Team 3 was de buit al binnen, dus je zou denken dat ze met de gedachten aan een megabittergarnituur de wedstrijd zo snel mogelijk zouden willen beëindigen om de schaal met gejuich in ontvangst te nemen. Toch maakten ze het de Dames nog even lastig, maar die lieten de winst van die ene set niet aan zich voorbij gaan, en wisten met een nipte winst de enige set met 15-13 te winnen.

Daarna was het nog lang gezellig in de kantine, en werd pas na het einde van een dart-game die de hele nacht had kunnen duren, de laatste volleyballer gespot bij de uitgang van de sporthal.

WhatsApp Image 2023-04-18 at 01.07.43 WhatsApp Image 2023-04-18 at 01.07.43